Конкурси

Европска недеља програмирања

Европска недеља програмирања (Europe Code Week) обележава се широм Европе од 11. до 17. октобра 2014. То је прилика да се што више ученика, наставника и родитеља окупи ради заједничког учења о програмирању, да стекну основне вештине из ове области и учествују у активностима које ослобађају креативност.

Програмирање је пресудно за разумевање начина на који користимо рачунар и све доступне алате. Основне вештине програмирања ће бити потрбне за многа занимања будућности а више од 90 одсто занимања у данашње време захтева одређана знања у области информационо-комуникационих технологија.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарство трговине, туризма и телекомуникација позивају школе и друге организације да се укључе у ову манифестацију. Током Европске недеље програмирања у школама се могу организовати радионице на којима ће наставници који се баве програмирањем обучавати ученике, колеге, родитеље. На иницијативу наставника, радионице могу водити и родитељи који познају програмирање. Скупови се могу организовати и у сарадњи са локалним предузећима и невладиним организацијама. Такође, могу се организовати забавна такмичења, снимати догађаји и поделити искуство преко друштвених мрежа и других.

Више о догађају погледајте на http://codeweek.eu/

Упутства и материјали се могу наћи на http://events.codeweek.eu/guide/

Свој догађај у оквиру Недеље програмирања можете пријавити на мапи догађаја из области програмирања где је предвиђено место за Србију на http://events.codeweek.eu

Друге догађаје можете пратити на Твитеру @codeWeekEU, ознака: #codeEU

Facebook: codeEU

 

Обавештења

  • Листе  слободних радних места, технолошких вишкова и запослених са непуном нормом у школској 2022/2023. години можете пратити на линку:

    http://liste.mpn.gov.rs/

  • Календари образовно васпитног рада у основним и средњим школама за школску 2022/23.годину се налазе под овим линком.Copyright © 2014. Sva prava zadržana.