Насловна

Поступање у ванредној ситуацији

Министарство просвете саопштило да се редовна настава може одвијати у подручјима која нису угрожена услед обилних падавина.

Одлука на локалној самоуправи.

Министарство је наложило да се одложе све ваннаставне активности у предшколским установама, основним и средњим школама, попут такмичења и екскурзија.

 

Из безбедносних разлога, одлажу се такмичења, смотре ученика, наставе у природи, излети, посете и екскурзије и сви други ваннаставни облици васпитно-образовног рада који предвиђају окупљање деце и ученика, саопштило је Министарство просвете. 

Министарство апелује на све високошколске установе да прилагоде организацију рада новонасталим околностима, истиче се у саопштењу и наводи да ће налози и упозорења важити док Влада Србије не донесе одлуку о престанку ванредне ситуације. 
"Одлуку о прекиду редовне наставе доноси јединица локалне самоуправе, а у подручјима земље која нису угрожена, редовна настава може да се одвија несметано", истиче се у саопштењу и наводи да је ово решење у најбољем интересу деце, ученика и запослених у школским установама, као и њихових родитеља.

Обавештења

  • Листе  слободних радних места, технолошких вишкова и запослених са непуном нормом у школској 2021/2022. години можете пратити на линку:

    http://liste.mpn.gov.rs/

  • Календар образовно васпитног рада у основним школама за школску 2021/22.годину се налази под овим линком.
  • Календар образовно васпитног рада у средњим школама за школску 2021/22.годину се налази под овим линком.
  • Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID - 19 можете да извршите на овом линкуCopyright © 2014. Sva prava zadržana.